Ouderbegeleiding

Een hoogbegaafd kind mogen opvoeden is prachtig, maar kan bij tijd en wijle ook een hele uitdaging zijn. Ze kunnen druk, enorm gevoelig, heel boos, heel verdrietig, bijdehand, brutaal, manipulerend, maar ook heel intens aanwezig zijn. 
Als daar ook nog een (school) omgeving bijkomt die niet voldoende passend is wordt de uitdaging in de opvoeding nog groter.
Ervaar jij ook dat jij met regelmaat je met handen in je haar zit. En je je afvraagt hoe nu verder?
Weet dan, dat jij niet de enige bent, die dit ervaart. Elke ouder, van een hoogbegaafd kind, kent deze perioden. 

Maar hoe fijn zou het zijn als deze perioden nog maar heel kort zouden zijn. Dat jij precies weet wat jij moet doen om de moeilijke momenten door te komen en zelfs te veranderen. 
Dat jij beter begrijpt wie jouw kind is en wat jouw kind nodig heeft. Dat jij voldoende tools in handen hebt om
ervoor te zorgen dat de gezinssituatie weer gezellig wordt. Waardoor niet alleen jij, maar ook jouw kind zich weer gelukkiger voelt.

Als dit is wat jij graag wilt bereiken laten we dan samen aan de slag gaan! Plan een vrijblijvend gesprek in, zodat ik met je mee kan denken op welke manier jullie het beste geholpen kunnen worden.

Ik snap goed wat jij ervaart

Al meer dan 12 jaar ben ik zelf moeder van 4 hoogbegaafde kinderen. Ik weet dus uit eigen ervaring hoe intens het opvoeden van deze kinderen kan zijn. Met vallen en opstaan heb ik stap voor stap geleerd wat mijn kinderen van mij als moeder nodig hebben. En ben ik mij gaandeweg gaan beseffen dat er niet één manier is om op te voeden. Al mijn kinderen hebben net even een eigen benadering nodig. En dat is natuurlijk niet vreemd, want elk kind is anders. 
Inmiddels heb ik geleerd om te vertrouwen op mijn intuïtie. Ik ben hun moeder en weet van binnen heel goed wie ze zijn en wat ze nodig hebben. Door te leren vertrouwen op mijn intuïtie, maar ook door steeds opnieuw te ervaren dat wat ik doe in de opvoeding ook werkt is mijn vertrouwen in mezelf gegroeid. Ik kan dan ook nu oprecht zeggen dat ik precies de moeder ben die mijn kinderen nodig hebben.
En dit is wat ik jou ook gun. Dat jij de ouder kan zijn die niet alleen kennis en tools heeft, maar ook weet wanneer je deze moet inzetten. Waardoor meer en meer het vertrouwen in jezelf groeit. Als jij dit ook voor jezelf, voor jouw kind en je gezinssituatie wilt, laten we dan samen aan de slag gaan!

Ervaringen van andere ouders

Wil je alvast tips ontvangen?