Leuk dat je mij gevonden hebt!

Mijn naam is Eveline.
Orthopedagoog, coach, vrouw van Martin, maar bovenal moeder van 4 prachtige hoogbegaafde kinderen. 
Al meer dan 14 jaar ervaar ik, dagelijks, hoe het is om zelf kinderen te hebben die hoogbegaafd zijn. 
Een intense, maar ook zeker een mooie en leerzame uitdaging. 
Want inmiddels weet ik na jarenlang zelf struggelen dat hoogbegaafde kinderen  je leven enorm kunnen verrijken!

Ik volg mijn hart en intuïtie

Vanaf het moment dat onze oudste was geboren is mijn leven zo anders gelopen dan ik ooit gedacht had. Veel van hetgeen ik tijdens mijn opleidingen en werk had geleerd voelde helemaal niet passend voor mijn kinderen. Sterker nog, het voelde niet alleen niet goed, maar het werkte ook vaak averechts. Gelukkig kwam ik gaandeweg steeds vaker in aanraking met andere manieren van opvoeden die zoveel beter aansloten bij hen, maar zeker ook bij mij!

Hoewel dit helemaal goed voelde heeft het nog langere tijd geduurd voordat ik echt mijn eigen pad durfde te bewandelen. Ik was toch altijd bezig met de mening van anderen. Hierdoor maakte ik  heel vaak beslissingen met mijn verstand in plaats van met mijn gevoel. Ook in de keuzes voor scholen en in de gesprekken met hen liet ik mij overtuigen door feiten of meningen van anderen in plaats van mijn intuïtie te volgen. 

Maar na drie schoolwisselingen wist ik inmiddels dat ik mijn intuïtie en mijn gevoel kon vertrouwen. Het had mij, in al die jaren, nog nooit in de steek gelaten. Vanaf dat moment zijn wij het op onze manier gaan doen. Wat betekent dat wij van de gebaande paden zijn afgeweken door op reis te gaan en onze kinderen thuisonderwijs te geven. 

Het voelt zo heerlijk om eindelijk te hebben gekozen voor de weg die bij ons en onze kinderen past.

Inmiddels geloof ik niet meer in dat er slechts één manier is waarop je het goed kan doen voor jouw kinderen! Uit eigen ervaring weet ik dat  als je durft te vertrouwen op jouw eigen intuïtie dat jij precies weet wat jouw kind nodig heeft. En dat als je ook nog durft om hier naar te gaan leven, ook al is het tegen de stroom in, dat je hier niet alleen jezelf gelukkig mee maakt maar vooral ook jouw kind. Want als ouder voel je haarfijn aan wat jouw kind nodig heeft. 

"Ik ben precies de moeder die mijn kinderen nodig hebben"

Doordat ik mijn eigen weg ben gaan volgen heb ik gekregen waar ik al jaren naar verlangde. Veel meer vertrouwen in mezelf. Ik weet nu dat ik voor mijn kinderen de beste moeder ben, waardoor ik mij zoveel gelukkiger voel. Maar niet alleen ik, maar zeker ook mijn kinderen zijn zoveel gelukkiger. En dat is te merken in ons gezin. We ervaren veel meer rust en gezelligheid. 

Ik heb gestaan waar jij nu staat! Ik help je graag bij het vinden van jouw weg in een gelukkig leven met jouw hoogbegaafde kind(eren)!

Nog meer over mij weten?

 • Eerlijk
 • Avontuurlijke reiziger
 • Hou ervan om lekker gek te doen (maar doe het soms te weinig)
 • "Doen wat je zegt & zeg wat je doet" is een belangrijk motto 
 • Oprecht
 • Enorm groot rechtvaardigheidsgevoel
 • Vrijheid voelen is een must!
 • Leergierig
 • Vind het heerlijk om dingen te regelen, maar wil vaak teveel
 • Empatisch
 • Gevoelig

"Life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning to dance in the rain"


Wil je een inkijk in ons leven? Volg mij dan op Instagram