Hoogbegaafdheidsonderzoek

Denkt jouw kind complex, heeft het een groot rechtvaardigheidsgevoel, heeft of had het op jonge leeftijd een ontwikkelingsvoorsprong, een heel goed geheugen, is jouw kind gevoelig, leert het gemakkelijk, heeft het een goed sociaal inzicht, is jouw kind nieuwsgierig en/of heeft het specifieke interesses? Ervaar je dat jouw kind snel overprikkelt kan zijn, zich vlot verveelt, een zeer sterke eigen wil heeft, weinig aansluiting kan vinden bij leeftijdsgenoten, niet (meer) laat zien wat het kan en/of een hekel heeft aan herhaling?
Herken jij alle of meerdere van deze kenmerken bij jouw zoon of dochter? Waarschijnlijk is er bij jouw kind sprake van hoogbegaafdheid.

Vraag jij jezelf (al langere tijd) af of jouw kind hoogbegaafd is. Of ben je er door mensen in jouw omgeving of door de leerkracht van jouw kind erop gewezen dat jouw kind hoogbegaafd kan zijn. En ben jij inmiddels zover dat jij zeker wilt weten of jouw kind hoogbegaafd is zodat jouw kind zowel van school als van jou gaat krijgen wat het nodig heeft om zich (weer) gelukkig te voelen?

Weet dan dat een hoogbegaafdheidsonderzoek jou en jouw kind hierbij gaat helpen! Check hieronder welke twee hoogbegaafdheidsonderzoeken mogelijk zijn of plan een vrijblijvend gesprek met mij in zodat ik jullie kan adviseren welk onderzoek passend is in jullie situatie. 

De intelligentie onderzoeken zorgden voor verandering

Jaren geleden stond ik waar jij nu staat. Ik was een  moeder die een heel sterk vermoeden had dat haar dochter en zoon hoogbegaafd waren.
Ik had altijd weerstand gevoeld tegen intelligentie onderzoek. Immers vond ik dat een leerkracht gewoon moest kunnen zien wat mijn kind nodig had. Ik wilde geen etiket of label. Ik wilde alleen dat mijn kind gezien werd.
Gelukkig kwam ik in contact met een onderzoeker in wie ik compleet vertrouwen had. Recht door zee en no-nonsense. Precies zoals ik zelf ook ben. Hierdoor durfde ik de knoop door te hakken en te kiezen voor een intelligentie onderzoek. 
Nog steeds zijn wij enorm blij dat we de stap hebben genomen. In het verslag herkenden wij onze kinderen helemaal. We hadden eindelijk de bevestiging dat we het al die tijd bij het rechte eind hadden. We kregen allerlei praktische handvaten waarmee we zelf aan de slag konden. Maar nog belangrijker; voor de school was het ook een heel waardevol verslag. Zij hadden "het bewijs" dat onze kinderen echt hoogbegaafd zijn. En dit opende opeens allerlei deuren die voorheen gesloten bleven.

Inmiddels ben ik, al jaren, zelf de onderzoeker die jou en jouw kind verder helpt!

Ervaringen van andere ouders

De twee verschillende soorten hoogbegaafdheidsonderzoeken

Hoogbegaafdheidsonderzoek basis
Dit onderzoek is geschikt wanneer je als ouder enkel de hoogte van de intelligentie wilt weten van jouw kind bijvoorbeeld voor plaatsing op een HB school, plusklas of als bevestiging voor jezelf. Er vindt een intelligentie onderzoek plaats en daarna ontvang je een verslag met enkel de uitkomsten (zonder adviezen). 

Hoogbegaafdheidsonderzoek standaard
Wanneer je als ouders wilt weten wat de hoogte van de intelligentie is, maar vooral wat jouw kind nodig heeft van school en van jou in de thuissituatie dan is dit onderzoek geschikt. Er vindt een onderzoek naar de intelligentie, maar ook naar het sociaal-emotioneel niveau van jouw kind plaats. Na afloop ontvang je een uitgebreid verslag met de uitkomsten en adviezen voor school en thuis. 

"Everybody is a genius. But if you judge a fish by it's ability to climb a tree it will live it's whole life believing that it is stupid"
- Albert Einstein-

Je kan mij ook volgen op