Hoogbegaafdheidsonderzoek standaard

Hoogbegaafdheidsonderzoek standaard is geschikt wanneer je het vermoeden hebt dat jouw kind hoogbegaafd is en je graag ook adviezen wilt hebben zowel voor de school- als voor in de thuissituatie. De meeste ouders die voor dit onderzoek kiezen geven aan dat de hoogte van de intelligentie voor hen helemaal niet van belang is, maar dat ze vooral willen weten wat hun kind nodig heeft om zich weer gelukkig te voelen. 

Het standaard onderzoek bestaat uit een screening van de gevoeligheden en het intelligentie onderzoek. Het intelligentie onderzoek dat wordt afgenomen is afhankelijk van de leeftijd van het kind en andere kind kenmerken. Er wordt een keuze gemaakt uit de KIQT+ in combinatie met de CELF-5 of de WISC-V of de RAKIT-2. Voor het in kaart brengen van de sociale- en emotionele ontwikkeling worden er vragenlijsten door ouders en eventueel het kind ingevuld en kan er ook een test bij het kind afgenomen.  

Uiterlijk na twee weken, na afname van de intelligentie test, ontvang je een uitgebreid verslag met hierin de observaties van  het onderzoek, de uitkomsten, de conclusie en natuurlijk een heleboel adviezen waarmee zowel de school als jijzelf mee aan de slag kunnen. 

Bij dit onderzoek zit ook een schoolgesprek inbegrepen. Wanneer je dit als ouder wenst ga ik samen met jou het gesprek met de school aan. Met als uiteindelijk doel dat er een concreet plan komt waardoor jou kind onderwijs krijgt aangeboden dat past bij zijn of haar onderwijsbehoeften.

Je kan zelf een afspraak voor het onderzoek inplannen via onderstaande link. Heb jij nog twijfels en vind je het fijn om hierover met mij in gesprek te gaan? Plan dan via mijn online agenda een afspraak in voor een vrijblijvend telefonisch gesprek. Tijdens dit gesprek denk ik met je mee en zal ik je adviseren wat de beste keuze is in jullie situatie.

De intelligentie onderzoeken zorgden voor verandering

Jaren geleden stond ik waar jij nu staat. Ik was een  moeder die een heel sterk vermoeden had dat haar dochter en zoon hoogbegaafd waren.
 Ik had altijd weerstand gevoeld tegen intelligentie onderzoek. Immers vond ik dat een leerkracht gewoon moest kunnen zien wat mijn kind nodig had. Ik wilde geen etiket of label. Ik wilde alleen dat mijn kind gezien werd.
Gelukkig kwam ik in contact met een onderzoeker in wie ik compleet vertrouwen had. Recht door zee en no-nonsense. Precies zoals ik zelf ook ben. Hierdoor durfde ik de knoop door te hakken en te kiezen voor een intelligentie onderzoek. 
Nog steeds zijn wij enorm blij dat we de stap hebben genomen. In het verslag herkenden wij onze kinderen helemaal. We hadden eindelijk de bevestiging dat we het al die tijd bij het rechte eind hadden. We kregen allerlei praktische handvaten waarmee we zelf aan de slag konden. Maar nog belangrijker; voor de school was het ook een heel waardevol verslag. Zij hadden "het bewijs" dat onze kinderen echt hoogbegaafd zijn. En dit opende opeens allerlei deuren die voorheen gesloten bleven.

Inmiddels ben ik, al jaren, zelf de onderzoeker die jou en jouw kind verder helpt!

Ervaringen van andere ouders

Kosten standaardonderzoek

De kosten voor een hoogbegaafdheidsonderzoek standaard bedragen €775,00. Dit onderzoek bestaat uit een intelligentie onderzoek, onderzoek naar het sociale- en emotionele functioneren, een uitgebreide rapportage met adviezen voor school en thuis en een online schoolgesprek.