Hoogbegaafdheidsonderzoek basis

Ben jij op zoek naar een onderzoek om vast te stellen of jouw kind hoogbegaafd is? Waardoor jij met de uitkomst van het onderzoek jouw kind kan aanmelden voor een HB school of  (bovenschoolse) plusklas? Of wil jij voor jezelf en jouw kind duidelijkheid hebben, maar heb je geen behoefte aan een uitgebreid verslag met adviezen voor school en de thuissituatie? Dan is het hoogbegaafdheidsonderzoek basis het meest geschikt

Tijdens het basisonderzoek wordt een intelligentie test afgenomen. Afhankelijk van de leeftijd van het kind en andere kindkenmerken wordt een keuze gemaakt uit de KIQT+ in combinatie met de CELF-5, de WISC-V of de RAKIT-2. 

Binnen twee weken, na afname van de intelligentie test ontvang je een verslag met hierin de observaties tijdens het onderzoek, de uitkomsten en een korte conclusie. Dit verslag bevat geen adviezen. 

Je kan zelf een afspraak voor het onderzoek inplannen via onderstaande link. Heb jij nog twijfels en vind je het fijn om hierover met mij in gesprek te gaan? Plan dan via mijn online agenda een afspraak in voor een vrijblijvend telefonisch gesprek. Tijdens dit gesprek denk ik met je mee en zal ik je adviseren wat de beste keuze is in jullie situatie.

De intelligentie onderzoeken zorgden voor verandering

Jaren geleden stond ik waar jij nu staat. Ik was een  moeder die een heel sterk vermoeden had dat haar dochter en zoon hoogbegaafd waren.
 Ik had altijd weerstand gevoeld tegen intelligentie onderzoek. Immers vond ik dat een leerkracht gewoon moest kunnen zien wat mijn kind nodig had. Ik wilde geen etiket of label. Ik wilde alleen dat mijn kind gezien werd.
Gelukkig kwam ik in contact met een onderzoeker in wie ik compleet vertrouwen had. Recht door zee en no-nonsense. Precies zoals ik zelf ook ben. Hierdoor durfde ik de knoop door te hakken en te kiezen voor een intelligentie onderzoek. 
Nog steeds zijn wij enorm blij dat we de stap hebben genomen. In het verslag herkenden wij onze kinderen helemaal. We hadden eindelijk de bevestiging dat we het al die tijd bij het rechte eind hadden. We kregen allerlei praktische handvaten waarmee we zelf aan de slag konden. Maar nog belangrijker; voor de school was het ook een heel waardevol verslag. Zij hadden "het bewijs" dat onze kinderen echt hoogbegaafd zijn. En dit opende opeens allerlei deuren die voorheen gesloten bleven.

Inmiddels ben ik, al jaren, zelf de onderzoeker die jou en jouw kind verder helpt!

Ervaringen van andere ouders

Kosten basisonderzoek

De kosten voor een hoogbegaafdheidsonderzoek basis bedragen €425,00. Dit is de afname van het intelligentie onderzoek (RAKIT-2 of KIQT+ & CELF-5 of WISV-V) en een korte rapportage zonder adviezen.