Herken je dit?

Zit jouw kind niet lekker in zijn vel? Is jouw zoon of dochter vaak boos, opstandig of verdrietig? Heeft jouw kind vaak buikpijn of hoofdpijn? Zijn er slaapproblemen? Of voelt het zich alleen? En heeft jouw kind weinig sociale aansluiting?

Wil jouw zoon of dochter niet meer naar school? Vraag jij je steeds af waarom je kind zo gefrustreerd uit schoolkomt? Zie jij dat jouw kind veranderd is sinds het naar school gaat? Of zit jouw kind inmiddels thuis?

Behaalt jouw kind op school slechte resultaten? Kan het zich niet concentreren op school? Heb jij het vermoeden dat jouw kind aan het onderpresteren is? Of wordt jouw kind door de leerkracht helemaal niet gezien?

Hoe werkt een intelligentie onderzoek?

Een compleet beeld vormen van jouw kind zodat ik uiteindelijk een verslag kan schrijven waarin je jouw zoon of dochter in herkent. Dat is mijn doel en daarvoor heb ik jou als ouder nodig. Jij bent immers als ouder de expert van je eigen kind. Jij kent je kind vaak zo goed, zonder dat je jezelf hier bewust van bent. Daarom start ik altijd met een uitgebreide online intake.
Ieder kind is uniek, hoogbegaafd of niet. Dat betekent dan ook dat ieder kind een andere aanpak nodig heeft. Daarom leer ik jouw kind graag eerst kennen. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat een kind, dat zich op zijn gemak voelt, meer van zichzelf laat zien tijdens een intelligentietest. Vandaar dat jouw kind eerst, tijdens een aparte afspraak, bij mij komt. Tijdens deze 2 uur durende (spel)observatie krijg ik een beter beeld van wie jouw kind is en wat het nodig heeft op school en in de thuissituatie.
Afhankelijk van de eigenschappen en de leeftijd van je kind maak ik de keuze voor de RAKIT-2 of de  KIQT in combinatie met de WiSC-V.  Tijdens de test ga ik samen met jullie kind aan het werk om alles wat er aan cognitieve mogelijkheden in zit ook uit te krijgen door allerlei verschillende strategieën in te zetten. Ik zal rekening houden met de aandachtsspanne en concentratie van jullie zoon of dochter, met de gevoeligheden, het (eventuele) onderpresteren en de andere manier van denken en redeneren. Wanneer je kind oud genoeg is neem ik ook nog één of meerdere onderzoeken af om de sociaal-emotionele ontwikkeling in kaart te brengen. Om een nog beter beeld van te krijgen, ontvang je als ouder ook vragenlijsten over de emotionele en sociale ontwikkeling. Het onderzoek op de praktijk duurt gemiddeld 2 tot 3 uur.
Na uiterlijk 2 weken ontvang je het verslag. Wanneer je daar vragen over hebt dan bespreken wij deze met elkaar. Vervolgens gaan wij samen met school in gesprek om de uitkomsten van het onderzoek door te nemen. Maar vooral om met elkaar een concreet plan te maken zodat jouw kind op school weer verder kan.
Het laten onderzoeken van de intelligentie van jouw zoon of dochter is mogelijk vanaf de leeftijd van 4 jaar. Bij jonge kinderen wordt het onderzoek in twee keer afgenomen. Bij oudere kinderen wordt de intelligentie test in principe in één keer gedaan.

Ieder kind verdient het om gezien te worden! Daarom is elk onderzoek een persoonlijke zoektocht naar wie je kind is en wat jouw kind nodig heeft.

Wat anderen zeggen

"Dank je wel voor het verslag. We herkennen onze zoon er goed in. Fijn dat je hem in relatief korte tijd hebt kunnen zien voor wie hij is en dat in woorden hebt weten te vatten. De adviezen voor school en voor ons lijken ons zeer bruikbaar!"

Annemarie (zoon 9 jaar)

Kosten

Een intelligentie onderzoek bij mij in de praktijk is zeer uitgebreid. De reden hiervoor is dat jouw kind dan goed gezien kan worden.
Het onderzoek bestaat uit een intake gesprek met jou als ouder, een (spel)observatie, het intelligentie onderzoek & het onderzoek naar het sociaal-emotioneel functioneren, een uitgebreid verslag en een schoolgesprek. De kosten voor het gehele onderzoek zijn € 890,00

Wil je wel een onderzoek maar liever niet zo uitgebreid? Voor € 675,00 bestaat het onderzoek uit een intake gesprek, intelligentie onderzoek, een uitgebreid verslag en een schoolgesprek.

Heb je alleen een verslag met observatie en uitkomst van het intelligentie onderzoek nodig? Dan kan je voor € 350,00 jouw kind laten onderzoeken. Je ontvangt na het onderzoek een kort verslag.

Wil jij graag een intelligentie onderzoek voor je kind? Maak dan gelijk een afspraak. 

Ik volg mijn hart en intuïtie

Ik ben Eveline. Samen met mijn man hebben wij 4 hoogbegaafde kinderen gekregen. Als moeder weet ik hoe enorm de zoektocht is als je merkt dat je kind anders is dan andere kinderen. 

Na jarenlang struggelen kan ik nu zeggen dat mijn hoogbegaafde kinderen mijn leven hebben verrijkt. Vanaf het moment dat onze oudste geboren was is mijn leven zo anders gelopen dan ik ooit gedacht had. Door hen heb ik geleerd mijn hart en intuitie te volgen. Durf ik van de gebaande paden af te wijken. En mijn eigen koers te varen. 

Vanaf het moment dat wij ontdekte zijn wij op zoek geweest naar de omgeving waarin onze kinderen gelukkig konden zijn.  Een omgeving waarin ze kunnen opgroeien zodat ze helemaal zichzelf kunnen zijn. Het heeft ertoe geleid dat wij, na drie schoolwisselingen, ervoor hebben gekozen om op reis te gaan. Inmiddels wonen wij afwisselend in het buitenland en in Nederland. Waarbij onze kinderen thuisonderwijs krijgen. Dit is de weg die bij ons en onze kinderen past.

Door mijn kinderen heb ik ook mijn passie heb gevonden. Het begeleiden van ouders die aan het begin van hun zoektocht staan met hun kind. Om samen te zoeken naar de beste omgeving voor hun kind. Daarin gebruik ik mijn kennis als orthopedagoog in combinatie met mijn eigen ervaringen. 

 

Ik heb gestaan waar jij nu staat! Ik help je graag bij het vinden van jouw weg in een gelukkig leven met jouw hoogbegaafde kind(eren)!