Met een intelligentie onderzoek weet jij wat jouw kind nodig heeft zowel op school als in de thuissituatie

Wil jij dit ook voor jouw kind? Vraag dan vandaag nog een telefonisch gesprek met mij aan 

Je hebt podcasts geluisterd, boeken gelezen en op het internet van alles opgezocht. 
Je bent het gesprek met school al aangegaan. 

Toch heeft dit alles er nog niet voor gezorgd dat jouw kind weer gelukkig is, met plezier naar school gaat en jij weer rust ervaart in jouw gezin.
Je ervaart frustratie, piekert over hoe het nu verder moet en weet niet wat je nu nog meer kan doen.

Een intelligentie onderzoek zorgde voor verandering

Jaren geleden stond ik waar jij nu staat. Ik was een ongelukkige moeder die al zoveel voor haar dochter had geprobeerd. Maar die steeds merkte dat het niks opleverde.
 Ik had altijd weerstand gevoeld tegen intelligentie onderzoek. Immers vond ik dat een leerkracht gewoon moest kunnen zien wat mijn kind nodig had. Ik wilde geen etiket of label. Ik wilde alleen dat mijn kind gezien werd.
Gelukkig kwam ik in contact met een onderzoeker in wie ik compleet vertrouwen had. Recht door zee en no-nonsense. Precies zoals ik zelf ook ben. Hierdoor durfde ik de knoop door te hakken en te kiezen voor een intelligentie onderzoek. 
Nog steeds zijn wij enorm blij dat we de stap hebben genomen. In het verslag herkenden wij onze dochter helemaal. We hadden eindelijk de bevestiging dat we het al die tijd bij het rechte eind hadden. We kregen allerlei praktische handvaten waarmee we zelf aan de slag konden. Maar nog belangrijker; voor de school was het ook een heel waardevol verslag. Zij hadden "het bewijs" dat onze dochter echt hoogbegaafd was. En dit opende opeens allerlei deuren die voorheen gesloten bleven.

Inmiddels ben ik, al jaren, 
zelf de onderzoeker die jou en jouw kind verder helpt!


"Dank je wel voor het verslag. We herkennen onze zoon er goed in. Fijn dat je hem in relatief korte tijd hebt kunnen zien voor wie hij is en dat in woorden hebt weten te vatten. De adviezen voor school en voor ons lijken ons zeer bruikbaar!"

Annemarie (zoon 9 jaar)


Heel veel dank voor de verslagen! De verslagen geven voor ons gevoel veel weer van wat we zelf herkennen. Zoals je onze kinderen hebt beschreven herkennen we hen er beiden sterk in. We zijn daar erg dankbaar voor. Niet omdat cijfers en analyses alles bepalen. Wel omdat het ons sterkt richting plannen voor de toekomst en overleg met school. 

We zien dat je ontzettend veel hebt gedaan, meer dan je met die ene test had gehoeven. Onze waardering voor je inzet, meedenken en betrokkenheid. Het gaf ons vanaf het begin een goed gevoel. Dank! 

Bertine (moeder van dochter 9 jaar en zoon 7 jaar)


Na het intelligentie onderzoek ontvang jij een uitgebreid verslag dat jou vertelt wat jouw kind nodig heeft zowel op school als in de thuissituatie

Hoe werkt een intelligentie onderzoek?

Een compleet beeld vormen van jouw kind zodat ik uiteindelijk een verslag kan schrijven waarin je jouw zoon of dochter in herkent. Dat is mijn doel en daarvoor heb ik jou als ouder nodig. Jij bent immers als ouder de expert van je eigen kind. Jij kent je kind vaak zo goed, zonder dat je jezelf hier bewust van bent. Daarom start ik altijd met een uitgebreide online intake.
Ieder kind is uniek, hoogbegaafd of niet. Dat betekent dan ook dat ieder kind een andere aanpak nodig heeft. Daarom leer ik jouw kind graag eerst kennen. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat een kind, dat zich op zijn gemak voelt, meer van zichzelf laat zien tijdens een intelligentietest. Vandaar dat jouw kind eerst, tijdens een aparte afspraak, bij mij komt. Tijdens deze 2 uur durende (spel)observatie krijg ik een beter beeld van wie jouw kind is en wat het nodig heeft op school en in de thuissituatie.
Afhankelijk van de eigenschappen en de leeftijd van je kind maak ik de keuze voor de RAKIT-2, WISC-V of de  KIQT.  Tijdens de test ga ik samen met jullie kind aan het werk om alles wat er aan cognitieve mogelijkheden in zit ook uit te krijgen door allerlei verschillende strategieën in te zetten. Ik zal rekening houden met de aandachtsspanne en concentratie van jullie zoon of dochter, met de gevoeligheden, het (eventuele) onderpresteren en de andere manier van denken en redeneren. Wanneer je kind oud genoeg is neem ik ook nog één of meerdere onderzoeken af om de sociaal-emotionele ontwikkeling in kaart te brengen. Om een nog beter beeld van te krijgen, ontvang je als ouder ook vragenlijsten over de emotionele en sociale ontwikkeling. Het onderzoek op de praktijk duurt gemiddeld 2 tot 3 uur.
Na uiterlijk 2 weken ontvang je het verslag. Wanneer je daar vragen over hebt dan bespreken wij deze met elkaar. Vervolgens gaan wij samen met school in gesprek om de uitkomsten van het onderzoek door te nemen. Maar vooral om met elkaar een concreet plan te maken zodat jouw kind op school weer verder kan.
Het laten onderzoeken van de intelligentie van jouw zoon of dochter is mogelijk vanaf de leeftijd van 4 jaar. Bij jonge kinderen wordt het onderzoek in twee keer afgenomen. Bij oudere kinderen wordt de intelligentie test in principe in één keer gedaan.

Ieder kind verdient het om gezien te worden!
Daarom is elk onderzoek een persoonlijke zoektocht naar wie je kind is en wat jouw kind nodig heeft.

Kosten

Een intelligentie onderzoek bij mij in de praktijk is zeer uitgebreid. De reden hiervoor is dat jouw kind dan goed gezien kan worden.
Het onderzoek bestaat uit een intake gesprek met jou als ouder, een (spel)observatie, het intelligentie onderzoek & het onderzoek naar het sociaal-emotioneel functioneren, een uitgebreid verslag en een schoolgesprek. De kosten voor het gehele onderzoek zijn € 890,00

Wil je wel een onderzoek maar liever niet zo uitgebreid? Voor € 675,00 bestaat het onderzoek uit een intake gesprek, intelligentie onderzoek, een uitgebreid verslag en een schoolgesprek.

Heb je alleen een verslag met observatie en uitkomst van het intelligentie onderzoek nodig? Dan kan je voor € 350,00 jouw kind laten onderzoeken. Je ontvangt na het onderzoek een kort verslag.

Je kan mij ook volgen op